Wat is de beste zoldervloer

isolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-is-de-beste-zoldervloerisolatie
 

Wat is de beste zoldervloerisolatie?

Warmte stijgt altijd naar boven. Dat komt door de natuurlijk trek (thermiek) in warme lucht. Energie verplaatst zich van warm naar koud. Zolang de lucht hogerop in uw woning kouder is dan onderin, blijft verwarmde lucht naar boven trekken. Dit betekent ook dat u via het dak van uw woning de meeste energie verliest. Door uw zolder te isoleren, kunt u dit energieverlies voorkomen.

U kunt uw zolder op twee manieren isoleren: door uw dak te isoleren of door uw zoldervloer te isoleren. Hierna leggen we uit welke methode van zolderisolatie in welke situatie het beste is. Maar eerst gaan we in op de voordelen van  zolderisolatie.

Heeft u uw zolder nog niet geïsoleerd en wilt u een deskundig advies over hoe dit bij u thuis het beste kan worden aangepakt? Neem dan contact op met de isolatie-experts van Plus Isolatie. Wij komen uw zolder graag bekijken en geven u een persoonlijk isolatie-advies op maat.

offerte spouwmuurisolatie

De voordelen van zolderisolatie

Door uw zolder te isoleren kunt u de hoeveelheid energie die u voor de verwarming van uw woning gebruikt met 25% á 30% verlagen. Bij een gemiddelde eengezinswoning en een gasprijs van ongeveer €0,62 per kubieke meter valt uw energierekening hiermee jaarlijks ongeveer €500 lager uit.

Zolderisolatie heeft niet alleen financiële voordelen. Omdat de warmte in uw woning na isolatie van uw zolder niet langer via de zoldervloer of het dak verloren gaat, stookt u uw woning sneller warm. En dat is op koude (winter)dagen wel zo behaaglijk en comfortabel. Isolatie van uw zolder is ook nodig wanneer u die als woonruimte, slaapruimte of hobbyruimte wilt gebruiken.

Welke soorten zoldervloerisolatie zijn er?

Dakisolatie of zoldervloerisolatie?

Globaal genomen bestaan er twee methoden van zolderisolatie: 

  • dakisolatie Een goed geïsoleerd dak is belangrijk wanneer u de ruimte er direct onder (de zolder) als verblijfsruimte gebruikt. Bijvoorbeeld om er te wonen, te slapen of een hobby uit te oefenen. Zolders worden ook nogal eens gebruikt als speelkamer voor de kinderen. In al die gevallen is alleen al om gezondheidsredenen een goed geïsoleerd dak nodig. Kijkt u op zolder tegen de dakpannen aan? Dan weet u zeker dat uw dak niet geïsoleerd is. Wind, regen en kou hebben dan op en rond uw dak vrij spel. Bij koud, guur en nat weer kunt u er dan niet verblijven. U kunt een zolder met een ongeïsoleerd dak eventueel nog wel als opslagruimte gebruiken, maar dat is geen goed idee wanneer het om waardevolle spullen gaat die niet (goed) tegen kou en/of vocht kunnen. 
  • zoldervloerisolatie Heeft u geen bijzondere plannen met uw zolder en gebruikt u die alleen voor de opslag van rommel? Dan kunt u beter voor zoldervloerisolatie dan voor dakisolatie kiezen. Zoldervloerisolatie is goedkoper dan dakisolatie. Daar komt bij dat u na isolatie van uw zoldervloer de zolder niet langer meeverwarmt met de rest van uw woning. Het te verwarmen volume wordt dus kleiner. Het resultaat daarvan is dat u minder gas verbruikt om uw huis warm te houden en uw energiekosten omlaag gaan.

Met  zoldervloerisolatie bespaart u dus twee keer op uw energieverbruik: één keer doordat u het energieverlies beperkt en één keer doordat u minder volume warm hoeft te houden. Beide besparingen zijn structureel en ziet u dus elk jaar op uw energierekening terug.

Uiteraard kunt u ook uw dak en zoldervloer tegelijk isoleren. U creëert dan een optimale isolatieschil rond uw zolder. De  zoldervloerisolatie voegt qua beperking van energieverlies weinig toe aan de dakisolatie. Het nut van deze combinatie neemt toe naarmate u of andere leden van uw gezin langer en vaker op zolder verblijven. De zoldervloerisolatie werkt ook geluidsisolerend. En dat is wel zo handig wanneer de zolder wordt gebruikt om muziek te maken of draaien. Of wanneer u daar rustig wilt kunnen werken, zonder te worden gestoord door geluiden van beneden.

Heeft u een grote zolderruimte en voorkomt u graag dat u die onbedoeld met uw woning meeverwarmt, zodra er niemand is? Ook dan is de combinatie van dakisolatie en zoldervloerisolatie een aanrader. De dakisolatie zorgt ervoor dat u de zolder met een separate radiator snel warm kunt krijgen zodra er iemand enige tijd moet verblijven. Zolang er niemand op zolder hoeft te zijn houdt u de radiator gewoon dicht en zorgt de zoldervloerisolatie ervoor dat u de zolder niet meeverwarmt met de rest van het huis.

offerte spouwmuurisolatie