Wat is de subsidie op vloerisolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-is-de-subsidie-op-vloerisolatie
 

Wat is de subsidie op vloerisolatie?

In vergelijking met andere isolatie- of renovatiewerkzaamheden is de investering in vloerisolatie relatief klein. De kosten variëren van ongeveer €1.600 tot €5000. Het eerstgenoemde bedrag is van toepassing op de vloerisolatie van een tussenwoning en het laatstgenoemde gedrag op de vloerisolatie van een vrijstaande woning. Uiteraard zijn dit landelijke gemiddelden waar uw situatie in de praktijk per definitie meer of minder van afwijkt.

U verdient uw investering in vloerisolatie vaak binnen acht jaar terug. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig ook voor vloerisolatie, wanneer zij daar geen subsidie voor krijgen. Hiermee hebben de subsidies op woningisolatie uit het verleden hun doel bereikt: de (vloer)isolatiemarkt is inmiddels zo groot en concurrerend dat de prijzen dalen.

Vraag direct een gratis offerte aan!

Landelijke subsidie op vloerisolatie!

offerte spouwmuurisolatie

Sinds 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor enkel en alleen vloerisolatie. Deze subsidie is alleen aan te vragen door eigenaar-bewoners. De hoogte van de subsidie is uiteindelijk afhankelijk van het aantal vierkante meters van het vloeroppervlakte.
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via onze website en laat onze adviseur berekenen hoeveel isolatiesubsidie u kunt ontvangen. Lees hier meer informatie over de ISDE subsidieregeling.

Gemeentelijke subsidie voor vloerisolatie

Tegenwoordig komen gemeenten woningeigenaren nog steeds tegemoet in de kosten van na-isolatie. De bedragen en voorwaarden van gemeentelijke subsidie op woningisolatie (zoals vloerisolatie) verschillen per gemeente. Natuurlijk is de kans ook aanwezig dat de gemeente geen subsidie verleent voor vloerisolatie, dit kunt u terugvinden op de website van uw gemeente.

Laag BTW-tarief voor isolatiewerkzaamheden

Isolatiewerkzaamheden in woningen ouder dan twee jaar vallen onder het lage BTW-tarief van 9% op arbeid. Voorwaarde is wel dat het werk door een erkend (gecertificeerd) isolatiebedrijf (zoals Plus Isolatie) wordt uitgevoerd.

Het lage BTW-tarief geldt alleen voor de arbeidsuren die met de vloerisolatie zijn gemoeid. Op de materiaalkosten of nevenwerkzaamheden zoals breekwerk wordt het gebruikelijke BTW-tarief van 21% toegepast.

Als u voor het verlaagde BTW-tarief en subsidie in aanmerking wil komen, is het belangrijk om de samenwerking aan te gaan met een erkend isolatiebedrijf. Plus Isolatie is lid van VENIN, een landelijke brancheorganisatie van na-isolatiebedrijven en gecertificeerd door SKG-IKOB. Wij komen graag bij u thuis om de mogelijkheden voor vloerisolatie te onderzoeken, zodat wij u een vrijblijvend en een goed onderbouwd advies kunnen geven. Via deze offerte kunt u subsidie aanvragen.

offerte spouwmuurisolatie