Wat kost het isoleren van een zolder?

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-kost-het-isoleren-van-een-zolder
 

Wat kost het isoleren van een zolder?

Kosten gaan altijd voor de baat uit. Dat geldt ook voor woningisolatie. Het isoleren van uw zolder is een relatief snelle manier om energiekosten te besparen, omdat u via uw dak veel warmte verliest. En dat is logisch: opgewarmde lucht heeft een natuurlijke trek naar boven (de zogenoemde thermiek).

Hierna wordt ingegaan op de kosten en opbrengsten van dakisolatie en zoldervloerisolatie. Wilt u weten wat in uw situatie de beste manier is om uw zolder te isoleren? Neem dan contact op met de isolatie-experts van Plus Isolatie. Wij komen graag bij u thuis om de mogelijkheden voor de isolatie van uw zolder te beoordelen. Zodat u een goede afweging tussen kosten en baten kunt maken.

offerte spouwmuurisolatie

Wat zijn de kosten van zoldervloerisolatie?

Veel mensen vragen zich af; wat kost zoldervloerisolatie nou eigenlijk en waaruit bestaan deze kosten? De investeringskosten van zoldervloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Met name de vierkante meters, en de benodigde laagdikte bepalen de kosten. Deze factoren bepalen het benodigde materiaal. Hoe meer materiaal er gebruikt wordt des te hoger de kosten voor de zoldervloerisolatie zullen zijn. De stijging van de energiekosten heeft ook nadelige gevolgen voor de materiaalkosten. Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kosten voor zoldervloerisolatie weer:

Besparing door dakisolatie en zoldervloerisolatie

Dakisolatie is alleen effectiever dan zoldervloerisolatie wanneer u de zolder gebruikt als verwarmde verblijfsruimte. Bijvoorbeeld om er te wonen, te slapen of te hobbyen. Dan nog is de terugverdientijd van dakisolatie (8 jaar) veel langer dan die van zoldervloerisolatie (5 jaar). Op lange termijn haalt u dat verschil wel in. Na de terugverdientijd van dakisolatie blijft u immers per jaar €500 ‘winst’ op die investering maken, bij een verwarmde zolder. Zoldervloerisolatie levert per jaar een gemiddelde besparing tot wel €400. Dakisolatie is dus vooral het overwegen waard wanneer u uw zolder vaak verwarmt. Komt er bij u thuis vrijwel nooit iemand op zolder en wilt u voorkomen dat u die onbedoeld mee stookt met de rest van uw woning, dan kunt u beter investeren in zoldervloerisolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen

Benieuwd geworden of investeren in zoldervloerisolatie rendabel is voor u? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan via onze website. Een adviseur van Plus Isolatie komt dan gratis en vrijblijvend bij u langs voor een zoldervloerisolatie offerte.