Wat is de subsidie op zoldervloer

isolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-is-de-subsidie-op-zoldervloerisolatie
 

Wat is de subsidie op zoldervloerisolatie?

Omdat de warmte in uw huis omhoog stijgt, verliest u relatief veel energie via uw dak. Tenminste, zolang u uw dak nog niet geïsoleerd hebt. U kunt ook uw zoldervloer isoleren, als alternatief voor dakisolatie. De kosten van de isolatie van uw zolder variëren van €1.400 voor zoldervloerisolatie tot €5.200 voor de isolatie van de binnenkant van een schuin dak. Door dak- en zoldervloerisolatie met elkaar te combineren bespaart u het meeste energie. 

offerte spouwmuurisolatie

Landelijke subsidie voor zoldervloerisolatie!

Vanaf 2023 is het mogelijk om voor zoldervloerisolatie een subsidie aan te vragen. Deze regeling heet de ISDE-isolatiesubsidie. U kunt al subsidie aanvragen als u alleen de zoldervloer laat isoleren. U ontvangt dan 4 euro subsidie per vierkante meter. Isoleert u naast de zolder nog een ander isolatieonderdeel? Dan wordt dit subsidiebedrag verdubbeld. 

Gemeentelijke subsidie voor zoldervloerisolatie

Groene gemeenten die hun best doen om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot komen woningeigenaren soms in de kosten van na-isolatie tegemoet. De voorwaarden en bedragen van een gemeentelijke subsidie op dak- en zoldervloerisolatie verschillen van gemeente tot gemeente. Raadpleeg de website van uw gemeente om na te gaan of die (nog) subsidie verleent op woningisolatie en welke voorwaarden en bedragen hierbij van toepassing zijn.

Groene lening voor zoldervloerisolatie

Is er geen mogelijkheid om uw investering in dakisolatie of zoldervloerisolatie via een uitbreiding van uw hypotheek te financieren? En geeft uw gemeente of provincie geen subsidie op woningisolatie? U kunt dan via de overheid mogelijk een afspraak maken op een Energiebespaarlening. Deze lening wordt toegepast voor energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie of vloerisolatie. Het voordeel van deze lening is de relatief lage rente voor de financiering.

Laag BTW-tarief voor isolatiewerkzaamheden

Woningen welke ouder dan twee jaar zijn vallen onder het lage BTW-tarief van 6% voor de isolatiewerkzaamheden. Daarvoor is wel een erkend isolatiebedrijf nodig om het uit te voeren.

Dit lage tarief is alleen van toepassing voor de gewerkte uren welke voor de werkzaamheden van zoldervloerisolatie zijn gemoeid. Op de overige kosten, zoals de materiaalkosten, wordt het gebruikelijke BTW-tarief van 21% toegepast.

Plus Isolatie is een erkend isolatiebedrijf en via ons kunt u dan ook in aanmering komen voor het verlaagde BTW-tarief. Plus Islatie is gecertificeerd door SKG-IKOB en is lid van VENIN. We komen graag bij u op bezoek om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken. Vraag gerust een offerte bij ons aan of neem contact met ons op.

offerte spouwmuurisolatie