Wat is de subsidie op zoldervloer

isolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-is-de-subsidie-op-zoldervloerisolatie
 

Wat is de subsidie op zoldervloerisolatie?

Omdat de warmte in uw huis omhoog stijgt, verliest u relatief veel energie via uw dak. Tenminste, zolang u uw dak nog niet geïsoleerd hebt. U kunt ook uw zoldervloer isoleren, als alternatief voor dakisolatie. De kosten van de isolatie van uw zolder variëren van €1.100 voor zoldervloerisolatie tot €5.200 voor de isolatie van de binnenkant van een schuin dak. Door dak- en zoldervloerisolatie met elkaar te combineren bespaart u het meeste energie. Met als resultaat een energienota die jaarlijks €700 lager uitvalt. Alleen dakisolatie levert een jaarlijkse besparing van €370 op. Rekening houdend met de terugverdientijd is een combinatie van dak- en zoldervloerisolatie dus een goed idee.

Of de terugverdientijd nu kort of lang is, u moet uw investering in dakisolatie en/of zoldervloerisolatie natuurlijk wel op de plank hebben liggen. Geld lenen is ook een optie, maar maakt uw investering wel duurder. Meefinancieren met een hypotheek is op dit moment (met de huidige lage stand van de hypotheekrentes) ook raadzaam. Maar hoe zit het met subsidies en andere regelingen waarmee u de kosten van uw investering in woningisolatie kunt drukken?

offerte spouwmuurisolatie

Landelijke subsidie voor zoldervloerisolatie!

Vanaf januari 2022 is het mogelijk om voor zoldervloerisolatie een subsidie aan te vragen. Dit kan alleen in combinatie met nog een isolatiemaatregel. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie of isolatieglas zijn. Daarnaast dient u zelf woonachtig te zijn op het adres en moet het gaan om een koopwoning. 

Vraag direct een subsidiecheck aan!

Gemeentelijke subsidie voor zoldervloerisolatie

De ene gemeente is milieubewuster en milieuvriendelijker dan de andere. Groene gemeenten die hun best doen om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot komen woningeigenaren soms in de kosten van na-isolatie tegemoet. De voorwaarden en bedragen van een gemeentelijke subsidie op dak- en zoldervloerisolatie verschillen van gemeente tot gemeente. Raadpleeg de website van uw gemeente om na te gaan of die (nog) subsidie verleent op  woningisolatie en welke voorwaarden en bedragen hierbij van toepassing zijn.

Vraag direct een subsidiecheck aan!

Groene lening voor zoldervloerisolatie

Is er geen mogelijkheid om uw investering in dakisolatie of zoldervloerisolatie via een uitbreiding van uw hypotheek te financieren? En geeft uw gemeente of provincie geen subsidie op woningisolatie? U kunt dan via de overheid mogelijk een afspraak maken op een Energiebespaarlening. Deze lening wordt toegepast voor energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie of vloerisolatie. Het voordeel van deze lening is de relatief lage rente voor de financiering.

Deze groene lening kan op twee manieren: - Voor particuliere woningeigenaren - Voor Verenigingen van Eigenaren(VvE’s)

Voor de VvE’s heet het dan ook de VvE Energiebespaarlening.

Particuliere woningeigenaren kunnen tot €25.000,- lenen waar een looptijd van zeven tot vijftien jaar geldt. Afhankelijk van het bedrag dat u leent wordt u looptijd bepaald. Voor de Energiebespaarlening mag u niet ouder dan 75 jaar zijn.

VvE’s zijn meestal eigenaren van een appartementencomplex of meerdere woningen. Per appartement kan een VvE maximaal €25.000 lenen per woning en voor alle woningen maximaal €5.000.000. Deze looptijd bedraagt tien tot vijftien jaar. De rente kan, net zoals bij de particuliere woningeigenaren, niet worden aangepast.

Laag BTW-tarief voor isolatiewerkzaamheden

Woningen welke ouder dan twee jaar zijn vallen onder het lage BTW-tarief van 6% voor de isolatiewerkzaamheden. Daarvoor is wel een erkend isolatiebedrijf nodig om het uit te voeren.

Dit lage tarief is alleen van toepassing voor de gewerkte uren welke voor de werkzaamheden van zoldervloerisolatie zijn gemoeid. Op de overige kosten, zoals de materiaalkosten, wordt het gebruikelijke BTW-tarief van 21% toegepast.

Plus Isolatie is een erkend isolatiebedrijf en via ons kunt u dan ook in aanmering komen voor het verlaagde BTW-tarief. Plus Islatie is gecertificeerd door SKG-IKOB en is lid van VENIN. We komen graag bij u op bezoek om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken. Vraag gerust een offerte bij ons aan of neem contact met ons op.

offerte spouwmuurisolatie