Bestaande muur isoleren

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Bestaande-muur-isoleren
 

Bestaande muur isoleren

Is uw woning voorzien van spouwmuren? Dan is na-isolatie van die muren de meest effectieve en efficiënte manier om de isolatiewaarde van uw woning flink te verhogen. Hiermee bespaart u fors op uw energiekosten en levert u een bijdrage aan het klimaat en het milieu.

Het effect van spouwmuurisolatie hangt af van de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal dat in de spouw wordt ingebracht. Omdat de energieprestatie-eisen aan woningen alleen maar toenemen, worden er ook steeds hogere eisen aan de isolatiewaarde en duurzaamheid van spouwmuurisolatie gesteld. Door nu uw nog lege spouwmuur na te isoleren, profiteert u van de beschikbaarheid van moderne isolatiematerialen met een hoge isolatiewaarde. Hiermee bereikt u met uw spouwmuren een grotere energiebesparing dan met de materialen waarmee de spouwmuren van woningen tot 1995 direct bij de bouw werden geïsoleerd.

Specialist in isolatie van een bestaande muur

Plus Isolatie is gespecialiseerd in spouwmuurisolatie en gebruikt daarvoor een nieuw isolatiemateriaal. Dit materiaal, HR IsoFoam, is een isolatieschuim dat uit hars en een reactievloeistof bestaat. Het hars schuimt op door de PH-waarde te verlagen, terwijl de reactievloeistof het schuim in de spouw laat uitharden. Dit schuim wordt onder vloeibare vorm en onder luchtdruk de spouw ingespoten. Bij veel andere isolatiematerialen worden voor dit doel milieuonvriendelijke drijfgassen gebruikt. Bij toepassing van HR IsoFoam zijn deze drijfgassen niet nodig. Daarom is HR IsoFoam milieuvriendelijker.

HR IsoFoam is niet alleen milieuvriendelijk, maar vanwege zijn hoge isolatiewaarde ook heel effectief. Het schuim dringt door in alle kieren en gaten van uw spouwmuur en vult de complete spouw naadloos uit. Eenmaal in de spouw doet de reactievloeistof zijn werk en hardt het schuim uit. Het vocht trekt hierbij uit het schuim. Na uitharding van het schuim ontstaat een mooie egale isolatieplaat.

Vraag de isolatie-experts van Plus Isolatie naar de mogelijkheden van HR IsoFoam voor de na-isolatie van uw spouwmuren. Wij geven vrijblijvend advies en komen daarvoor graag bij u thuis, zodat we uw spouwmuur direct kunnen onderzoeken.

offerte spouwmuurisolatie

Welke eisen stelt na-isolatie aan mijn spouwmuren?

Een spouwbreedte van 2 centimeter is al voldoende om HR IsoFoam zijn isolerende werk te laten doen. Dit is een groot voordeel in vergelijking met andere isolatiematerialen waarvoor vaak een minimale spouwdikte van 3 of 4 centimeter nodig is. Om een homogene isolatielaag te krijgen is het wel belangrijk dat er geen rommel in uw spouwmuur zit. Plus Isolatie controleert uw spouw hier op alvorens die te isoleren. Wanneer het nodig is om uw spouw eerst te reinigen, nemen wij de kosten daarvan in onze offerte mee. Zo weet u bij ons altijd waar u aan toe bent.

Wat moet er gebeuren met bestaand isolatiemateriaal in de spouw?

Tot 1975 werden spouwmuren altijd leeg opgeleverd. De spouw had vooral een ventilerende functie. Vocht dat via de gevel in de spouw terechtkwam, werd daar licht geventileerd en via de ventilatieroosters of open stootvoegen in de buitenmuur weer afgevoerd. Pas na 1975 worden nieuwbouwwoningen geleidelijk inclusief spouwmuurisolatie opgeleverd. Vanaf eind vorige eeuw zijn er ook veel woningen ouder dan 1975 alsnog geïsoleerd. Het kan zijn dat uw spouw al is nageïsoleerd, terwijl u dat niet weet. Omdat de isolatiematerialen in die tijd een lagere isolatiewaarde hebben dan de nieuwe energienormen vereisen, kan het wenselijk zijn om het bestaande isolatiemateriaal in uw spouw te vervangen.

Wanneer Plus Isolatie uw woning onderzoekt op geschiktheid voor na-isolatie, kijken we gelijk met een camera in de spouw om te controleren of daar al isolatiemateriaal in zit. We kunnen dan gelijk nagaan wat de staat en isolatiewaarde van dat materiaal zijn. Nog los van de isolatiewaarde ervan, zijn de in de jaren negentig bij spouwmuurisolatie gebruikte materialen niet allemaal even duurzaam. Denk hierbij aan glaswol of steenwol dat is uitgezakt en verbrokkeld.

Een van de grote voordelen van HR IsoFoam is dat dit isolatieschuim naadloos over en tegen het bestaande isolatiemateriaal isoleert. Het vloeibare schuim baant zich automatisch een weg naar alle gaten en kieren in het oude isolatiemateriaal en vult die naadloos op. Het drukt dat materiaal ook een stukje in, zodat de isolatiedichtheid in de spouw toeneemt. Wanneer er niet te veel oude isolatieresten en rommel in uw spouw zitten, hoeven we uw spouw niet eerst leeg te halen en te reinigen. We kunnen het isolatieschuim HR IsoFoam dan direct in uw spouwmuur inbrengen. Wanneer het bestaande isolatiemateriaal in uw spouw uit PUR of EPS-parels bestaat, is dit helaas niet mogelijk. Deze isolatiematerialen zijn te hard om door HR IsoFoam te kunnen worden ingedrukt.

Plus Isolatie isoleert alleen uw bestaande spouwmuren wanneer dit op een kwalitatief verantwoorde wijze kan en het u voldoende rendement oplevert. Vraag eerst ons vrijblijvend advies wanneer u overweegt om uw spouwmuren na te isoleren.

offerte spouwmuurisolatie