Spouwmuur

isolatie vervangen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-vervangen
 

Spouwmuurisolatie vervangen

Een spouwmuur biedt in deze tijd van hoge energieprijzen, klimaatverandering en energielabels een uitgelezen kans om de isolatiewaarde van uw woning snel, doelgericht en goedkoop te verhogen. Spouwmuurisolatie is namelijk de meest effectieve en efficiënte methode van woningisolatie. Met dank aan het nieuwe isolatieschuim  HR IsoFoam kunt u nu ook eenvoudig een spouwmuur herisoleren. U kunt hierbij de oude isolatie in uw spouwmuur in de meeste gevallen gewoon laten zitten. HR IsoFoam isoleert naadloos tegen het bestaande isolatiemateriaal in uw spouw aan. Het drukt dit materiaal zelfs in elkaar, zodat de isolatiedichtheid van uw spouw toeneemt.

Met  HR IsoFoam kunt u zowel uw lege spouw doeltreffend na-isoleren als een spouw met bestaand isolatiemateriaal herisoleren. Bij herisolatie vult u dit bestaande isolatiemateriaal aan. Van vervanging is dus niet eens sprake; het nieuwe isolatieschuim gaat verder waar het oude isolatiemateriaal is uitgezakt of afgebrokkeld. Met als resultaat dat u uw spouwmuur weer volledig met isolatiemateriaal heeft opgevuld. Ook maakt u geen kosten voor het verwijderen van de huidige isolatie uit uw spouwmuren.

Vraag de isolatie-experts van Plus Isolatie naar de mogelijkheden van  HR IsoFoam voor na-isolatie of herisolatie van uw spouwmuren. Wij geven vrijblijvend advies en komen daarvoor graag bij u thuis, zodat we uw spouwmuur direct kunnen onderzoeken.

offerte spouwmuurisolatie

Zijn uw spouwmuren nog leeg?

Zijn uw spouwmuren niet meteen bij de bouw geïsoleerd en later ook niet nageïsoleerd? Dan dragen die onvoldoende bij aan de isolatiewaarde van uw woning. Lucht isoleert maar beperkt en lang niet zo goed als modern isolatiemateriaal. Bovendien isoleert alleen stilstaande lucht, terwijl lucht in een spouw ventileert en dus niet stilstaat. Breng de isolatiewaarde van uw woning fors omhoog door uw lege spouwmuren alsnog na te isoleren.

Woningen die tussen 1930 en 1975 zijn gebouwd hebben nog ongeïsoleerde spouwmuren. In die tijd had de spouw voornamelijk een vochtwerende functie. Het regenwater dat door de buitenmuur drong, werd via de ventilatieroosters of open stootvoegen weer uit de spouw geventileerd. Met de inzichten van nu vinden we de isolatiewaarde van een ongeïsoleerde spouw ontoereikend. Met behulp van  HR IsoFoam kunt u uw lege spouw alsnog van een homogene isolatieplaat voorzien.

HR IsoFoam is een isolatieschuim dat uit twee componenten bestaat: hars en een schuimvormend middel. Dit isolatieschuim wordt in vloeibare vorm en onder luchtdruk in de spouw gespoten. Eenmaal in de spouw trekt het vocht uit het schuim. Hierdoor wordt het schuim hard en ontstaat er een homogene isolatieplaat met een hoge isolatiewaarde.

Zit er oud isolatiemateriaal in uw spouw?

Wanneer uw spouw meteen bij de bouw van uw woning is geïsoleerd of wanneer die later is nageïsoleerd, kan vervanging of aanvulling van uw bestaande spouwmuurisolatie nodig zijn. Na 1975 worden de spouwmuren van nieuwbouwwoningen geleidelijk aan geïsoleerd. Dit gebeurt tot 1995 meestal met isolatieplaten van 

  • EPS 
  • Wol
  • PUR

Helaas voldoet de isolatiewaarde van dit materiaal bij lange na niet aan de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) die in 1996 is ingevoerd. Hoewel deze eis alleen van toepassing is op nieuwbouw of verbouw met vergunningsplicht, wordt de EPC-methodiek ook toegepast bij de toekenning van een energielabel aan uw woning. U hoeft er dus niet van te schrikken wanneer de isolatiewaarde van uw woning ondanks de spouwmuren fors tegenvalt. Pas vanaf 1996 voldoet de spouwmuurisolatie van woningen aan de energieprestatie-eisen. Overigens zijn die eisen in 2011 en 2015 aangescherpt.

Dateert uw woning van vóór 1975, maar heeft die wel een spouw? En is die spouw aan het eind van de vorige eeuw nageïsoleerd? Ook dan kan het nodig zijn om uw spouwmuurisolatie te vervangen. Tot diep in de jaren negentig zijn er bij na-isolatie isolatiematerialen gebruikt die naar de huidige maatstaven onvoldoende isolerend en duurzaam zijn. Denk hierbij aan steenwol en UF-schuim. Die materialen zakken na verloop van tijd uit in de spouw, verkruimelen of brokkelen af. Een isolatielaag van HR IsoFoam blijft tientallen jaren intact en heeft een isolatiewaarde die aan de huidige energieprestatie-eisen voldoet.

HR IsoFoam voor naadloze herisolatie

Het isolatieschuim HR IsoFoam dringt in alle gaten en kieren van uw spouwmuur en vult die volledig op. Er ontstaat een nieuwe isolatieplaat die naadloos aansluit op het oude isolatiemateriaal in uw spouw. Het schuim drukt dit oude materiaal bovendien een stukje in, zodat er meer isolatiedikte ontstaat dan de ruimte aan lucht die er nog in uw spouw over was. Met HR IsoFoam vervangt u dus uw oude spouwmuurisolatie op de plek waar die zat! Dankzij deze eigenschap is HR IsoFoam het ideale isolatiemateriaal voor herisolatie.

Herisolatie met HR IsoFoam zonder eerst het bestaande isolatiemateriaal te verwijderen is niet mogelijk in de volgende situaties: 

  • bij woningen vóór 1975 die zijn nageïsoleerd met PUR of EPS-parels. Er zitten dan te veel oude isolatieresten in de spouw. Om koudebruggen in uw nieuwe isolatie te voorkomen moeten die oude resten eerst uit de spouw worden verwijderd. Deze voorbereiding kan Plus Isolatie desgewenst voor u uitvoeren. 
  • bij woningen tussen 1975 en 1995 waar tussen het isolatiemateriaal en de buitenmuur minder dan 2 centimeter ruimte zit. Het isolatiemateriaal in de spouw van deze woningen bestaat uit platen van EPS, wol of PUR. In tegenstelling tot inblaaswol, UF-schuim of EPS-parels kunnen platen van EPS of PUR onvoldoende worden ingedrukt om ruimte voor het nieuwe isolatieschuim te creëren. Daarom is er voor na-isolatie met HR IsoFoam minimaal 2 centimeter ruimte tussen de platen en de buitenmuur nodig. Wolplaten worden overigens wél ingedrukt door HR IsoFoam.

Plus Isolatie gaat bij herisolatie voor een kwalitatief hoogwaardig resultaat. Daarom controleren wij uw spouw altijd op oude isolatieresten of rommel, alvorens wij HR IsoFoam inbrengen.