Jaren 80 woning isoleren

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Jaren-80-woning-isoleren
  •  Gratis isolatieofferte voor uw jaren 80 woning
  •  Verbeteren van bestaande isolatie van uw jaren 80 woning
  •  Gecertificeerd isolatiebedrijf
  •  Meer wooncomfort 
  •  Besparen op energierekening 
  •  Beter energielabel voor uw jaren 80 woning

Isoleren van woningen uit de jaren 80

Woont u in een huis dat dateert uit de jaren 80 van de vorige eeuw? Dan is de kans groot dat het voorzien is van spouwmuren, waarbij de bestaande spouwmuurisolatie te verbeteren is. Daarnaast is in veel gevallen de bestaande vloerisolatie te verbeteren

Dit verbeteren van de bestaande spouwmuurisolatie is raadzaam wanneer de spouwmuur al geïsoleerd is, maar het materiaal niet meer voldoet aan de moderne energieprestatie-eisen. Dit is vrijwel altijd het geval, omdat deze eisen pas vanaf 1996 wettelijk zijn ingevoerd en vervolgens in 2011 en 2015 verder zijn aangescherpt. Dus als u overweegt uw woning uit de jaren 80 beter te isoleren? Dan is dit een belangrijke stap.

Vanaf ongeveer 1975 worden spouwmuren bij nieuwbouw direct geïsoleerd. Tot ongeveer 1995 bestond deze 'nieuwbouwisolatie' uit platen van EPS, steenwol, glaswol of PUR. Deze isolatieplaten voldoen echter niet meer aan de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) die sinds 1996 bij nieuwbouw van toepassing is.

Zitten deze verouderde isolatieplaten ook in de spouwmuren van uw woning uit de jaren 80? Dan kunnen ze eenvoudig opnieuw worden geïsoleerd met HR IsoFoam. Dit isolatieschuim biedt naadloze isolatie tegen de bestaande isolatieplaten in uw spouw en drukt deze zelfs samen, waardoor de isolatiedichtheid van uw spouw toeneemt.

De isolatiespecialisten van Plus Isolatie komen graag bij u langs om de situatie bij u thuis te beoordelen. Dankzij HR IsoFoam hebben we al vele woningen uit de jaren 80 succesvol na- of hergeïsoleerd.

offerte spouwmuurisolatie

Spouwmuren jaren 80 woning verbeteren met HR IsoFoam?

HR IsoFoam is een isolatieschuim dat uit twee componenten bestaat: hars (de isolerende stof) en een reactievloeistof. We laten het hars opschuimen door de PH-waarde te verlagen. De reactievloeistof laat het schuim in de spouw uitharden. Het isolatieschuim wordt in vloeibare vorm en onder luchtdruk in de spouw gespoten. Om dit isolatiemateriaal voldoende op te laten schuimen wordt alleen gebruikgemaakt van luchtdruk. Dit in tegenstelling tot traditionele isolatieschuimen zoals PUR, die met behulp van een milieubelastende drijfgas worden opgeschuimd. Eenmaal in de spouw doet de reactievloeistof zijn werk en wordt het schuim hard. Het vocht trekt hierbij uit het schuim. Hierdoor ontstaat een isolatielaag met een hoge isolatiewaarde die naadloos aansluit op de eventuele oude isolatieplaten in uw spouwmuur. Dit maakt HR IsoFoam zo geschikt voor herisolatie. Maar ook bij na-isolatie van een lege spouwmuur is het uiteraard heel belangrijk dat het isolatieschuim tot in de kleinste naden en kieren van uw spouwmuren doordringt. Dit lukt met HR IsoFoam uitstekend, omdat dit isolatieschuim een open, luchtige celstructuur heeft en met de nodige luchtdruk in de spouw wordt gespoten. Het schuim baant zich hierdoor vanzelf een weg naar alle gaten en kieren in uw spouwmuur en hardt daar naadloos uit.

ISDE-Subsidie op spouwmuurisolatie 2024

Ook in 2024 is er een isolatiesubsidie beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid voor onder andere spouwmuurisolatie. Neemt u één isolatiemaatregel? Dan ontvangt u voor spouwmuurisolatie 4 euro subsidie per geïsoleerde vierkante meter. U kunt dit subsidiebedrag ook laten verdubbelen. U dient dan de spouwmuurisolatie te combineren met een andere isolatiemaatregel. De subsidie die u terug krijgt is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. U krijgt in dit voorbeeld (na uitvoering van minimaal 2 isolatiemaatregelen) 8 euro subsidie per vierkante meter. Isoleert u bijvoorbeeld uw hoekwoning met een spouwmuuroppervlakte van 70 m2? Dan ontvangt u 70 m2 x 8 euro = 560 euro spouwmuurisolatiesubsidie. Lees hier meer informatie over spouwmuurisolatiesubsidie.

Vloerisolatie jaren 80 woning verbeteren met Icynene PUR-schuim

De Icynene wordt tegen de onderkant van de begane grondvloer gesprayd. Het materiaal bestaat uit een CFK-vrij en HCFK vrij polyurethaan-schuim met open cellen. Om de vloerisolatie van een jaren 80 woning te verbeteren moet er dus wel toegang zijn naar deze kruipruimte doormiddel van een luik. De isolatieschuim wordt tegen de bestaande isolatie gesprayd, waardoor er een dikkere isolatielaag ontstaat en dus een hogere Rd-waarde. 

ISDE-subsidie op vloerisolatie 2024

Voor Icynene vloerisolatie is vanuit de overheid subsidie aan te vragen. De subsidie op Icynene vloerisolatie bedraagt 11 euro per m2 (na het nemen van minimaal twee isolatiemaatregelen) Neemt u één isolatiemaatregel? Dan is de terug te vragen subsidie 5,50 euro per te isoleren vierkante meter. Lees hier meer informatie over de vloerisolatiesubsidie.