Jaren 80 woning isoleren

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Jaren-80-woning-isoleren
 

Jaren 80 woning isoleren

Stamt uw woning uit de jaren 80 van de vorige eeuw? De kans is groot dat uw huis dan over spouwmuren beschikt. Misschien zit er zelfs isolatiemateriaal in de spouw. U heeft een ideale kans om uw woning tegen relatief lage kosten een veel hogere isolatiewaarde te geven. U doet dit door na-isolatie of herisolatie van uw spouwmuren. Bij na-isolatie wordt uw lege spouw voor het eerst gevuld met isolatiemateriaal. Herisolatie is een goed idee wanneer uw spouwmuur reeds is geïsoleerd, maar dat materiaal niet meer aan de moderne energieprestatie-eisen voldoet. En dat is vrijwel altijd het geval, want die eisen zijn pas vanaf 1996 wettelijk ingevoerd en in 2011 en 2015 verder aangescherpt. Wilt u dus uw jaren 80 woning isoleren? 

Vanaf ongeveer 1975 worden spouwmuren direct bij nieuwbouw geïsoleerd. Tot ongeveer 1995 bestond deze ‘nieuwbouwisolatie’ uit platen van: 

  • EPS 
  • steenwol 
  • glaswol  
  • PUR

De isolatieplaten uit die periode voldoen inmiddels bij lange na niet aan de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) die sinds 1996 bij nieuwbouw van toepassing is. Zitten deze isolatieplaten ook in de spouwmuren van uw jaren 80 woning? Dan kunnen die eenvoudig opnieuw worden geïsoleerd met HR IsoFoam. Dit nieuwe isolatieschuim isoleert naadloos tegen de bestaande isolatieplaten in uw spouw aan. Het drukt deze platen zelfs in elkaar, zodat de isolatiedichtheid van uw spouw toeneemt.

De isolatiespecialisten van Plus Isolatie komen graag bij u langs om de situatie bij u thuis te beoordelen. Wij hebben inmiddels al veel jaren 80 woningen met succes nageïsoleerd of geherïsoleerd. Met dank aan HR IsoFoam.

offerte spouwmuurisolatie

Wat is HR IsoFoam?

HR IsoFoam is een isolatieschuim dat uit twee componenten bestaat: hars (de isolerende stof) en een reactievloeistof. We laten het hars opschuimen door de PH-waarde te verlagen. De reactievloeistof laat het schuim in de spouw uitharden. Het isolatieschuim wordt in vloeibare vorm en onder luchtdruk in de spouw gespoten. Om dit isolatiemateriaal voldoende op te laten schuimen wordt alleen gebruikgemaakt van luchtdruk. Dit in tegenstelling tot traditionele isolatieschuimen zoals PUR, die met behulp van een milieubelastende drijfgas worden opgeschuimd. Eenmaal in de spouw doet de reactievloeistof zijn werk en wordt het schuim hard. Het vocht trekt hierbij uit het schuim. Hierdoor ontstaat een isolatielaag met een hoge isolatiewaarde die naadloos aansluit op de eventuele oude isolatieplaten in uw spouwmuur. Dit maakt  HR IsoFoam zo geschikt voor herisolatie. Maar ook bij na-isolatie van een lege spouwmuur is het uiteraard heel belangrijk dat het isolatieschuim tot in de kleinste naden en kieren van uw spouwmuren doordringt. Dit lukt met HR IsoFoam uitstekend, omdat dit isolatieschuim een open, luchtige celstructuur heeft en met de nodige luchtdruk in de spouw wordt gespoten. Het schuim baant zich hierdoor vanzelf een weg naar alle gaten en kieren in uw spouwmuur en hardt daar naadloos uit.

Wat doet HR IsoFoam met de oude isolatieplaten in mijn spouw?

In een geïsoleerde spouw van een jaren 80 woning zit tussen de isolatieplaat van EPS, wol of PUR en de buitenmuur nog een 2 centimeter dikke luchtlaag. Wanneer u zo’n spouw met HR IsoFoam laat herisoleren, pakt u sowieso die 2 centimeter aan extra isolatiedikte mee. Hierdoor neemt de isolatiewaarde van uw woning na herisolatie met HR IsoFoam meteen toe. Maar dat is niet het enige effect, er gebeurt nog meer. Het isolatieschuim drukt uw oude isolatieplaten een flink stuk in. Bij een isolatieplaat van steenwol of glaswol tot wel 50% van de oorspronkelijke dikte. Stel dat die plaat 8 centimeter dik is, in een spouw met een totale breedte van 10 centimeter. U krijgt er dan in totaal 6 centimeter isolatiedikte bij, over de volledige breedte en hoogte van uw spouwmuren. Namelijk 4 centimeter als gevolg van het indrukken van de wolplaten en 2 centimeter opvulling waar eerst lucht zat. En natuurlijk doet ook de resterende 4 centimeter oude isolatieplaat nog altijd mee aan de isolatie van uw woning.

Wat zijn de voordelen van herisolatie met HR IsoFoam?

Door uw spouwmuren van uw jaren 80 woning te herisoleren met HR IsoFoam creëert u een nieuwe isolatielaag die dikker is dan de 2 centimeter waar alleen lucht zat. Vanwege de hoge isolatiewaarde van HR IsoFoam realiseert u hiermee in korte tijd een flinke energiebesparing. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het klimaat en het milieu. Door een betere temperatuurverdeling in uw woning zorgt na-isolatie of herisolatie van uw spouwmuren met HR IsoFoam tevens voor een aangenaam binnenklimaat.

offerte spouwmuurisolatie