Is er subsidie op kruipruimte-isolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Is-er-subsidie-op-kruipruimte-isolatie
 

Is er subsidie op kruipruimte-isolatie?

Het isoleren van uw kruipruimte betekent dat u een laag isolatiemateriaal op de boden van de kruipruimte aanbrengt. Dit kan bijvoorbeeld met EPS-korrels. Uitgaande van een gemiddelde eengezinswoning bedragen de kosten hiervan ongeveer €1800. 

U verdient uw investering in bodemisolatie dankzij een lagere energierekening vaak binnen tien jaar terug. Daarom is bodemisolatie voor u wellicht ook een haalbare kaart wanneer u geen subsidie krijgt. Hiermee hebben de subsidies op woningisolatie uit het verleden hun doel bereikt. De markt voor woningisolatie (waaronder vloer- en bodemisolatie) is inmiddels zo groot en concurrerend dat de prijzen dalen.

Vraag direct een offerte aan!

Gaat u verbouwen en is uw kruipruimte te laag om uw vloer aan de onderkant te isoleren? Dan is het een goede keus om in ieder geval de bodemisolatie van uw kruipruimte in uw verbouwing mee te nemen. Met de huidige rentetarieven is het rendabel om die investering via een verhoging van uw hypotheek te financieren.

Heeft u spaargeld waar u voorlopig niets mee hoeft te doen? Dan is het rendabel om dat geld in de isolatie van uw kruipruimte te steken. De actuele spaarrentes zijn dermate laag dat die niet op kunnen tegen het rendement van welke vorm van woningisolatie dan ook.

Landelijke ISDE-subsidie op bodemisolatie

Momenteel is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor bodemisolatie. Dit kan al vanaf één isolatiemaatregel. U komt in aanmerking voor €3 per vierkante meter. Vraag onze isolatieadviseurs voor meer informatie: 0548-547616

Gemeentelijke subsidie voor kruipruimte-isolatie

Nog steeds komen sommige gemeenten woningeigenaren in de kosten van na-isolatie tegemoet. De voorwaarden en bedragen van een gemeentelijke subsidie op woningisolatie (zoals kruipruimte-isolatie) verschillen van gemeente tot gemeente. Ook is de kans groot dat uw gemeente een dergelijke subsidie niet (langer) verleent. Maar daar kunt u meestal snel achter komen door de website van uw gemeente te raadplegen.

Groene lening voor kruipruimte-isolatie

Ziet u geen kans om uw investering in de isolatie van uw kruipruimte met eigen vermogen of via een uitbreiding van uw hypotheek te financieren? Via de overheid kunt u dan mogelijk aanspraak maken op de zogenoemde Energiebespaarlening. Dat is een lening tegen een aantrekkelijke rente voor de financiering van energiebesparende maatregelen zoals kruipruimte isolatie.

offerte spouwmuurisolatie

Er is een groene lening voor particuliere woningeigenaren en daarnaast ook een speciale versie voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Die tweede variant wordt de VvE Energiebespaarlening genoemd.

Vraag direct een offerte aan!

Als woningeigenaar kunt u via een groene lening tot €25.000 lenen met een looptijd van zeven tot vijftien jaar. De exacte looptijd is afhankelijk van het bedrag dat u leent. Bij het afsluiten van een Energiebespaarlening wordt er een rente voor de volledige looptijd vastgelegd. Om voor deze groene lening in aanmerking te komen, mag u niet ouder zijn dan 75 jaar.

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zijn meestal eigenaar van een appartementencomplex. Een VvE kan via de VvE Energiebespaarlening maximaal €5.000.000 lenen voor alle appartementen samen. De looptijd van een VvE Energiebespaarlening bedraagt tien tot vijftien jaar. Evenals bij een ‘gewone’ energiebespaarlening ligt de rente gedurende de gehele looptijd van de lening vast.

Laag BTW-tarief voor isolatiewerkzaamheden

Isolatiewerkzaamheden in woningen ouder dan twee jaar vallen onder het lage BTW-tarief van 9% op arbeid. Voorwaarde is wel dat het werk door een erkend (gecertificeerd) isolatiebedrijf (zoals Plus Isolatie) wordt uitgevoerd.

Het lage BTW-tarief geldt alleen voor de arbeidsuren die met de isolatie van de bodem van uw kruipruimte zijn gemoeid. Op de materiaalkosten of nevenwerkzaamheden zoals breekwerk wordt het gebruikelijke BTW-tarief van 21% toegepast

offerte spouwmuurisolatie