Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-kost-vloerisolatie-van-de-kruipruimte
 

De kruipruimte isoleren met behulp van vloerisolatie 

Vloerisolatie is een effectieve methode om de kruipruimte te isoleren. Kou trekt niet meer vanuit de kruipruimte door de vloer de woonkamer binnen. Wilt u weten op welke wijze wij uw kruipruimte kunnen voorzien van vloerisolatie? Lees dan op onze hoofdpagina alle informatie over vloerisolatie technieken. Klik hier om naar onze hoofdpagina te gaan

Bodemisolatie indien de kruipruimte niet hoog genoeg is voor vloerisolatie

Bodemisolatie is een alternatief voor vloerisolatie wanneer uw kruipruimte te laag is om uw vloer aan de onderkant te isoleren. U kunt dan bijvoorbeeld EPS-korrels op de bodem van uw kruipruimte storten. Dan houdt u vocht en kou onder uw kruipruimte en wordt ook de lucht in uw kruipruimte zelf droger. En daarmee beperkt u weer het energieverlies als gevolg van het onbedoeld droog en warm stoken van uw kruipruimte.

Kruipruimte-isolatie is minder duur dan vloerisolatie, maar ook minder effectief. Verwacht geen groot effect van bodemisolatie op de hoogte van uw energierekening. Die gaat wel omlaag. Een belangrijker effect van bodemisolatie is dat u uw huis vrijhoudt van optrekkend vocht en daarmee van schimmelvorming onderaan uw muren en een ongezond binnenklimaat.

Kostprijs van kruipruimte-isolatie

De prijs van  kruipruimte-isolatie hangt samen met de gebruikte methodiek, de toegankelijkheid van de kruipruimte en de locatie van de woning. Houd rekening met een gemiddelde kostprijs van €35 per vierkante meter. U kunt in sommige gevallen deze kostprijs omlaag krijgen door een subsidie aan te vragen als deze aanwezig is. U profiteert momenteel in ieder geval van het verlaagde BTW-tarief op de arbeidskosten. De arbeidskosten bedragen namelijk nog 9% i.p.v. 21%. Rekening houdend met een lagere energierekening heeft u uw investering in kruipruimte-isolatie vaak binnen 7 à 10 jaar terugverdiend. Die terugverdientijd is vergelijkbaar met de terugverdientijd van vloerisolatie.

offerte spouwmuurisolatie