Wat kost vloerisolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-kost-vloerisolatie
 

Wat kost vloerisolatie?

Vloerisolatie is een relatief eenvoudige en goedkope methode van woningisolatie. De kosten hangen af van de manier waarop u de vloer isoleert, welk isolatiemateriaal u gebruikt en de omvang van de vloer. Isolatie van de onderkant van uw vloer via de kruipruimte werkt altijd het snelst en is ook het goedkoopst. Uw vloer hoeft dan niet opengebroken te worden en u kunt tijdens de isolatie gewoon in huis blijven. Uw kruipruimte moet minimaal 50 centimeter hoog zijn en goed toegankelijk om uw vloer op die manier te kunnen isoleren.

offerte spouwmuurisolatie

Is uw kruipruimte niet hoog genoeg of onvoldoende toegankelijk? Dan kunt u uw vloer alleen via de bovenkant isoleren. U komt dan ook een in groter scala aan mogelijkheden terecht, zoals isolatieplaten van allerlei verschillende soorten materialen. Het is daarom niet eenvoudig om de kosten van vloerisolatie op voorhand goed in te schatten. Hierna geven we daarom alleen enkele vuistregels en kengetallen. Daarbij laten we de kosten van een nieuwe vloer of nieuwe vloerbedekking buiten beschouwing.

Om te weten wat vloerisolatie bij u thuis kost, kunt u een offerte opvragen bij een gecertificeerd isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie. De experts van Plus Isolatie komen uw vloer eerst beoordelen, zodat we u vrijblijvend een advies op maat kunnen geven en daarna desgewenst een scherpe offerte kunnen sturen.

Kosten van vloerisolatie

De onderstaande tabel geeft een kostenindicatie voor de vloerisolatie van een gemiddelde tussenwoning, hoekwoning/twee-onder-een-kapwoning en vrijstaande woning. Deze kostenindicatie is gebaseerd op de volgende uitgangspunten: 

• isolatie van de onderkant van de vloer (dus via de kruipruimte) 

• uitvoering door een gecertificeerd isolatiebedrijf

• een isolatiewaarde (Rc) van 3,5 m2/KW (bij vloerverwarming heeft u een vloerisolatie met een isolatiewaarde van 5 m2/KW nodig).

Woningtype (vloerisolatie) Kosten Besparing per jaar
Tussenwoning €1.800 €100
Hoekwoning/twee-onder-een-kapwoning €2.200 €150
Vrijstaande woning €3.500 €220

Heeft u twee rechterhanden en wilt u besparen op de arbeidskosten door uw vloer zelf te isoleren? Houd dan rekening met een bedrag van ongeveer €900 aan materiaalkosten.

Vloerisolatie is wel vakwerk. Goedkoop kan daarom al snel duurkoop blijken te zijn. Niet vakkundig aangebrachte isolatie kan ertoe leiden dat u de isolatiewaarde van 3,5 m2/KW niet haalt. Isolatie van de onderkant van uw vloer via de kruipruimte betekent ook dat u ter bescherming van uw gezondheid beschermende kleding en een mondkapje moet dragen.

offerte spouwmuurisolatie