Wat kost vloerisolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Wat-kost-vloerisolatie
 

Waaruit is de prijs van de vloerisolatie opgebouwd?

De kosten van vloerisolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen isolatiemethode, het gebruikte isolatiemateriaal en de omvang van het te isoleren oppervlak. Echter, over het algemeen is isolatie van de onderkant van de vloer via de kruipruimte een van de meest kosteneffectieve opties.

Een van de voordelen van het isoleren van de vloer via de kruipruimte is dat het relatief snel en goedkoop kan worden uitgevoerd. Het enige vereiste is dat de kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog moet zijn en goed toegankelijk om het isolatiemateriaal correct aan te brengen.

Vloerisolatie Kosten

Vloerisolatie Kosten

Soort woning Kosten (in euro)
Tussenwoning € 1400
Hoekwoning € 1800
Twee onder 1 kap woning € 2200
Vrijstaande woning € 3000

offerte wat kost vloerisolatie

Kosten van Vloerisolatie per vierkante meter

Vloerisolatie is een belangrijke investering om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en uw energierekening te verlagen. De kosten van vloerisolatie variëren afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Hieronder vindt u de gemiddelde kosten per vierkante meter voor drie populaire soorten vloerisolatie:

Icynene PUR-schuim Vloerisolatie

  • Gemiddelde kosten: € 35 per vierkante meter
  • Icynene vloerisolatie is een hoogwaardig isolatiemateriaal dat wordt aangebracht als schuim en zich vormt naar de contouren van de vloer. Het biedt uitstekende thermische prestaties en helpt warmteverlies te verminderen.

PIF-Isolatiefolie Vloerisolatie

  • Gemiddelde kosten: € 38 per vierkante meter
  • PIF-isolatiefolie is een dunne, reflecterende folie die wordt aangebracht op de onderkant van de vloer. Het weerkaatst warmte terug de ruimte in, waardoor het een efficiënte manier van isoleren is.

RWF/HFO PUR-schuim Vloerisolatie

  • Gemiddelde kosten: € 44 per vierkante meter
  • RWF/HFO-PURSCHUIM is een hoogwaardig polyurethaanschuim dat wordt gespoten onder de vloer. Het vormt een naadloze isolatielaag met uitstekende thermische eigenschappen en een hoge isolatiewaarde.

Bovengenoemde kosten zijn een gemiddelde schattingen zijn en kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van de te isoleren vloer, de gekozen laagdikte en bereikbaarheid van de vloer. 

Kosten van Vloerisolatie per m2

Overzicht van kosten vloerisolatie per m2

Isolatiemateriaal Gemiddelde kosten per m2 (in euro)
Icynene Vloerisolatie € 35
PIF-Isolatiefolie Vloerisolatie € 38
RWF/HFO-PURSCHUIM Vloerisolatie € 44


De kosten van vloerisolatie voor uw woning

Nieuwsgierig naar de kosten van vloerisolatie van uw woning? Vul dan ons contactformulier op onze website in. We zullen dan binnen 24 uur contact met u opnemen om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit adviesgesprek zal een van onze isolatieadviseurs bij jou thuis langskomen om de vloer op te meten en je uitgebreide informatie te geven over de mogelijkheden van vloerisolatie voor jouw specifieke situatie.

Bel mij terug

Gratis en vrijblijvend isolatieadvies over de kosten van vloerisolatie voor uw woning

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.