Vraag een offerte aan en maak kan op 2 EK-tickets voor het Nederlands elftal!

EnveriFoam isolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Enverifoam
 •  Optimale isolatie 
 •  Beter wooncomfort
 •  Beter energielabel
 •  Gratis offerte bij u op locatie
 •  Ervaren isolatiemonteurs 

EnveriFoam Isolatie

Beschikt uw woning over een spouwmuur en is die nog niet geïsoleerd? Of is deze al wel geïsoleerd maar u twijfelt aan de kwaliteit hiervan? Dan is spouwmuurisolatie met EnveriFoam/HR-isofoam de meest effectieve manier om de isolatiewaarde van uw woning snel op te schroeven. Het materiaal kan zowel worden toegepast bij reeds na-geïsoleerde spouwmuren deze in de jaren 70, 80 en 90 zijn geïsoleerd met: 

 • glaswol vlokken
 • steenwol vlokken
 • UF-schuim
 • of bij woningen die toentertijd gebouwd zijn

Deze woningen kregen tijdens de bouw vaak maar een dunne laag isolatieplaten of isolatiedekens in de gevels waardoor er weinig merkbaar effect was. Ook waren deze vaak niet naadloos op elkaar aangesloten waardoor er al gauw energie verloren gaat door deze naden en kieren. EnveriFoam is de ultieme upgrade voor uw buitenmuren. U verdient die investering binnen enkele jaren terug in de vorm van een lagere energierekening. Maar uw huis wordt ook meer waard. Ook krijgt u uw woning ’s winters veel sneller warm en houdt u die warmte beter vast. Na-isolatie van uw spouwmuur is dus zowel goed voor uw portemonnee, het klimaat als uw woongenot.

Om goed in te schatten welk isolatiemateriaal het beste bij uw situatie past, is deskundige hulp een aanrader. Gelukkig werkt Plus Isolatie, uw specialist in spouwmuurisolatie, met een nieuw isolatiemateriaal dat de voordelen van vrijwel alle andere isolatiematerialen combineert. Dit nieuwe isolatiemateriaal heet EnveriFoam. Plus Isolatie laat u graag zien hoe wij met dit isolatieschuim ook uw spouwmuur effectief en kostenefficiënt kunnen na-isoleren.

Wat is EnveriFoam?

EnveriFoam is een wit isolatieschuim dat in vloeibare vorm in de spouw wordt ingebracht en daar langzaam uithardt. De structuur van EnveriFoam is open-cellig. Hierdoor schuimt de vloeistof perfect op met lucht. De vloeistof zet op een natuurlijke en geleidelijke manier in de spouw uit en vult hierbij alle naden en kieren. Het resultaat: een naadloze en vormvaste harde isolatie die alle kieren in uw spouw perfect afdicht. Dit gebeurt ook wanneer uw spouw heel smal is of nog (deels) is gevuld met oud isolatiemateriaal. EnveriFoam is al toepasbaar bij een spouwbreedte vanaf drie centimeter. En omdat uw spouw in bijna geen enkel geval vooraf hoeft te worden leeggehaald of schoongemaakt, zijn de voorbereidingskosten aanmerkelijk lager.

Wat zijn de voordelen van EnveriFoam?

De voordelen van EnveriFoam hangen direct samen met de eigenschappen van dit isolatiemateriaal: 

 • het is waterafstotend
 • het is dampdoorlatend
 • het is geurneutraal 
 • het is brandvertragend (Brandklasse B2)  
 • het heeft een hoge isolatiewaarde 
 • er zijn geen chemische blaasmiddelen nodig om het toe te passen
 • het dicht de spouw naadloos af.

Is uw spouwmuur reeds geïsoleerd met bijvoorbeeld steenwol, noppenfolie of verouderd UF-schuim? En is dit materiaal in de spouw uitgezakt, gescheurd of verpulverd? Dan heeft EnveriFoam als grote voordeel dat u dit oude isolatiemateriaal gewoon in uw spouw kunt laten zitten. EnveriFoam vult de gaten en kieren in dit materiaal keurig op en vouwt zich als het ware om dit materiaal heen, zodat u op elke plek in uw spouw dezelfde isolatiedikte en isolatiewaarde haalt. Het schuim dringt ook door in de eventuele kieren en gaten van uw spouwmuur zelf.

Hoe wordt EnveriFoam toegepast?

EnveriFoam wordt evenals andere isolatie schuimen via kleine gaatjes in het voegwerk van uw spouwmuur de spouw ingespoten met een hiervoor ontwikkeld vulpistool. Op het moment van inspuiten is EnveriFoam vloeibaar. Eenmaal in de spouw mengt de vloeistof op met lucht, waardoor het schuimvormig wordt en geleidelijk uithard tot één vormvaste homogene vulling. Met EnveriFoam kan uw spouwmuur schoon, milieuvriendelijk, zorgvuldig en doelgericht worden na-geïsoleerd.

Wat is de isolatiewaarde van EnveriFoam?

De isolatiewaarde van spouwmuurisolatie is altijd afhankelijk van de breedte van de spouw. Want die bepaalt de isolatiedikte die u met uw spouwmuur kunt bereiken. Voor elk isolatiemateriaal geldt dat de dikte van de isolatielaag de uiteindelijke isolatiewaarde bepaalt. Maar hoe hoger de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal zelf, hoe groter het effect van de isolatiedikte. Met andere woorden: van een hoogwaardig isolatiemateriaal heeft u minder (dikte) nodig om een hoge isolatiewaarde te bereiken. De omgekeerde redenering gaat ook op: van een minder goed isolerend materiaal heeft u meer (dikte) nodig om een hoge isolatiewaarde te realiseren.

Bij spouwmuurisolatie kunt u de isolatiedikte niet beïnvloeden, omdat die wordt bepaald door de breedte van de spouw. Op basis van die breedte moet u dus een isolatiemateriaal kiezen die bij die dikte de isolatiewaarde oplevert die u nodig heeft. De isolatiewaarde van een gemiddelde spouwmuur zonder isolatie heeft een Rc-waarde van 0,4 m2 K/W. Mét EnveriFoam als isolatiemateriaal haalt de spouwmuur een isolatiewaarde van 1,71 m2 K/W. Hier kunnen wij de constructie van de muur bij optellen. We praten dan over een spouwmuur met een totale breedte (inclusief buiten- en binnenmuur) van ongeveer 26 centimeter en een spouw van circa 6 centimeter breed. De dikte van de stenen muren en de isolatiewaarde van het steen dragen ook bij aan de Rc-waarde van de spouwmuur. U ziet dus dat de isolatiewaarde van uw spouwmuur door toedoen van na-isolatie meer dan vier keer zo hoog wordt.

Welke besparing levert spouwmuurisolatie met EnveriFoam op?

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste methode van gevelisolatie. U gebruikt immers uw bestaande spouw, zodat u de gevelconstructie zelf niet hoeft aan te passen. Voor een bedrag tussen de €1000 en €4000 euro kunt u uw spouwmuren in de meeste gevallen volledig na-isoleren. De exacte kosten zijn onder andere afhankelijk van het type en de omvang van uw woning. Uit onderzoek blijkt dat u deze investering al tussen de 4 a 8 jaar via lagere energiekosten terugverdient. En na dit moment maakt u alleen nog maar winst, want het voordeel van die lagere energierekening blijft. Rekening houdend met de redelijke verwachting dat de energiekosten de komende jaren eerder toe- dan afnemen, mag u er dus vanuit gaan dat de winstgevendheid van spouwmuurisolatie alleen maar groeit.

De toepassing van EnveriFoam kost ongeveer €25,- tot €35,- per m2. Rekening houdend met de isolatiewaarde en duurzaamheid is de prijs-kwaliteitverhouding van EnveriFoam isolatie in vergelijking met andere isolatiematerialen uitstekend.

Behalve van de isolatiewaarde van uw spouwmuur ná isolatie en de isolatiewaarde van uw woning als geheel, is de besparing van spouwmuurisolatie afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan uw huidige energiegebruik en de kosten welke daaraan vast zitten. In een etagewoning of rijtjeshuis zult u minder energie verbruiken dan in een grote vrijstaande woning. Hoe hoger uw energieverbruik, hoe groter uw besparingseffect is van EnveriFoam isolatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van energiebesparing door bijvoorbeeld EnveriFoam isolatie toe te passen? Plus Isolatie geeft u graag een deskundig en geheel vrijblijvend advies. Neem gerust contact op met ons!