Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Knauf-supafil
  •  Energiebesparend 
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Knauf Supafil – Algemene informatie

Knauf Supafil is een merk van de Knauf Groep. Knauf Groep is een familiebedrijf die al meer dan 40 jaar wereldwijd actief is in de isolatiebranche in meer dan 35 landen. Het bedrijf staat voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor duurzaamheid om zodoende zorg te dragen voor onze planeet. De producten en het bedrijf Knauf Groep zijn ook door verschillende instanties gecertificeerd.

ISO 9001
ISO 14001
ISO 50001
OHSAS18001

Met deze certificeringen bent u verzekerd van een hoogwaardig en kwalitatief product.

offerte vloerisolatie

Knauf Supafil – Spouwmuurisolatie Minerale inblaaswol

Knauf Supafil inblaaswol is speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie. Plus Isolatie gebruikt daarom voor het isoleren van de spouwmuur de hoogwaardige inblaaswol van Knauf Supafil. De minerale glaswol van Knauf Supafil is uitstekend geschikt voor spouwmuurisolatie. Het isolatiemateriaal beschikt over een uitstekende isolatiewaarde en zorgt daarnaast ook voor een akoestische demping. De firma Knauf Groep levert de Knauf Supafil alleen aan gecertifieerde verwerkers, waar Plus Isolatie er één van is. Vandaag de dag zijn er al in Nederland meer dan 250.000 woningen geïsoleerd met minerale inblaaswol van Knauf Supafil.

Knauf Supafil – de voordelen

Optimale vulling en verdeling:
De Knauf Supafil wordt aan de had van een vast boorpatroon onder hoge druk in de spouwmuur geblazen. De uiteindelijke tegendruk geeft aan dat de spouwmuur optimaal gevuld is. De optimale verdeling zorgt voor een constante warmte, dat resulteert in een aangename binnentemperatuur.

Waterafstotend en vochtwerend:
De glaswol vezels van Knauf Supafil zijn met siliconen behandeld. Dit zorgt er voor dat de minerale inblaaswol geen water of vocht opneemt. Sterker nog: de glaswol vezels blijven drijven als deze in aanraking komen met water. De spouwmuur kan blijven ademen omdat de inblaaswol waterdamp doorlaat. Knauf Supafil is vochtwerend en damp doorlatend.

Beste kwaliteitsklasse voor gezonde binnen lucht:
Knauf Supafil bevat geen bindmiddel die de luchtkwaliteit van uw woning kan beïnvloeden. Dit komt door de ECOSE technologie. De minerale glaswol is dan ook gecertificeerd met het Eurofins Gold Certificaat. Dit certificaat staat voor de hoogst mogelijke norm voor binnenluchtkwaliteit.

Onbrandbaar:
De minerale glaswol van Knauf Supafil beschikt over brandklasse A1. Brandklasse A1 staat voor onbrandbaar.

offerte spouwmuurisolatie

Knauf Supafil – de isolatiewaarde / RD-waarde

De minerale glaswol van Knauf Supafil heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0.034 W/m2K. Dit wordt ook wel de Lamda-waarde genoemd. De uiteindelijke isolatiewaarde van Knauf Supafil is afhankelijk van de aangebrachte isolatielaag. Dit is per woning verschillend en afhankelijk van de spouwbreedte. De gemiddelde woning in Nederland heeft een spouwbreedte van ongeveer 6 centimeter. De onderstaande tabel geeft de RD-waarde van spouwmuurisolatie met Knauf Supafil weer. 

Knauf Supafil – prijs per m2.

De vierkante meterprijs van Knauf Supafil verschilt per woning. De prijs wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Er moet rekening gehouden worden met de bereikbaarheid van de woning, de spouwbreedte, het aantal vierkante meters, knipvoeg herstel of bijvoorbeeld een 14 millimeter of 18 millimeter boorpatroon. Gemiddeld ligt de prijs van spouwmuurisolatie met Knauf Supafil tussen de €17 en €30 per vierkante meter. Omdat iedere woning anders is, is het noodzakelijk om op locatie vrijblijvend de kosten en besparing in kaart te brengen.  U kunt via deze link een gratis en vrijblijvend isolatieadviesgesprek aanvragen.