Waarom Spouwmuurisolatie

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Waarom-spouwmuurisolatie
 

Waarom spouwmuurisolatie?

Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarin de aandacht voor het milieu steeds belangrijker wordt. Ook steeds meer huishoudens houden rekening met het milieuaspect. Het nemen van spouwmuurisolatie is voor deze groep mensen een logische stap om bij te dragen aan een beter milieu. Naast het milieuaspect is er voor veel mensen nog een belangrijke reden: Namelijk het besparen op de energienota. Vooral nu bekent is geworden dat de overheid van plan is om in 2019 de energiebelasting te verhogen zijn er veel mensen gebaat bij een goede spouwmuurisolatie om zodoende hun energieverbruik te verlagen.

offerte spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu:

Waar men vroeger nog dacht dat de gasvoorraden oneindig waren en het verstoken van gas niet slecht voor het milieu zou zijn komt men hier tegenwoordig steeds meer op terug. Uit de vele onderzoeken is gebleken dat de CO2 uitstoot door de jaren heen flink is gestegen. Er is de laatste jaren steeds meer draagkracht gekomen voor een groene samenleving. Met name om er voor te zorgen dat onze kinderen later niet de rekening gepresenteerd krijgen wordt als belangrijk argument gezien.

Spouwmuurisolatie is goed voor uw portemonnee:

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de binnentrekkende kou van buiten wordt tegen gehouden. Doordat deze koude lucht buiten uw woning blijft betekent dit dat uw binnenmuren kunnen gaan opwarmen, en de binnen temperatuur gaan opnemen omdat deze niet constant worden afgekoeld door de koude buitenlucht. Hierdoor blijft uw woning langer warm en hoeft de verwarming minder moeite te doen om de woning weer op te warmen naar de gewenste temperatuur.

offerte spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zorgt voor comfort:

Veel mensen kennen het gevoel als ze ‘s avonds op de bank zitten en merken dat er een koude trek door de muur komt. Deze koude muren en koude trek worden veelal veroorzaakt doordat de buitenmuur niet geïsoleerd is. De kou van buiten kan in de muur trekken en deze geeft vervolgens enorm veel koude straling af.

De warmte lucht stijgt, deze warmte lucht koelt vervolgens weer af via uw (on-geïsoleerd) buitenmuur. De afgekoelde warme lucht valt als het ware weer naar beneden. Hierdoor ervaart u een constante koude trek in de woning. Dit is iets waar veel woningeigenaren last van hebben. Na de isolatie van de spouwmuur is dit probleem verholpen!

Waarom zou ik voor spouwmuurisolatie moeten kiezen?

Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. In sommige gevallen raden wij het zelfs af om uw spouwmuur te isoleren, dit kan komen omdat het aanbrengen van spouwmuurisolatie soms technisch niet mogelijk is. Het kan te maken hebben met een verontreinigde spouwmuur, of dat deze al reeds na-geïsoleerd is. Onze collega’s komen graag eens bij u langs om te beoordelen of het voor u aantrekkelijk is om uw spouwmuur te isoleren. Vraag hier een vrijblijvende  isolatie-check aan.