Vloerisolatie subsidie 

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Vloerisolatie-subsidie
 

Vloerisolatie met subsidie

Wist u dat u ook met vloerisolatie energiekosten kunt besparen? Na vloerisolatie gebruikt een gemiddelde woning 200 kubieke meter minder gas om de woning warm te houden. Dat komt overeen met een bedrag van rond de 150 euro. In verband met de stijgende energiekosten mag worden verwacht dat dit bedrag de komende jaren hoger wordt.

Kunt u de investering in vloerisolatie momenteel niet overzien? Weet dan dat u subsidie van de overheid krijgt wanneer u deze isolatiemaatregel laat uitvoeren.

offerte spouwmuurisolatie

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt via de kruipruimte de onderkant van de vloer van uw begane grond geïsoleerd. Is uw kruipruimte 50 centimeter of hoger? Dan is vloerisolatie ook in uw geval een snelle en rendabele manier om uw energierekening omlaag te krijgen en het comfort in uw woning omhoog. Wanneer u voor vloerverwarming kiest, is vloerisolatie sowieso nodig om die goed te laten functioneren.

Bij vloerisolatie kunnen o.a. de volgende isolatiematerialen toepassen:

Icynene PUR-schuim
RWF/HFO PUR-schuim
• PIF-isolatiefolie 

Voordelen van vloerisolatie

Vocht en schimmel in uw huis worden vaak veroorzaakt door kou en vocht uit de bodem die via de begane grond en muren verder uw huis intrekken. Door de onderkant van uw vloer via de kruipruimte te isoleren, gaat u vocht- en schimmelvorming tegen. Bovendien krijgt u na vloerisolatie uw huis sneller warm. Zonder vloerisolatie verwarmt u onbedoeld uw kruipruimte mee. De warmte zakt letterlijk door de vloer naar beneden uw kruipruimte in. Het duurt hierdoor niet alleen langer voordat uw vloer lekker warm aanvoelt, maar ook langer voordat uw huis als geheel op temperatuur is.

Vloerisolatie kan u en uw woning de volgende zeven voordelen opleveren:
1. meer comfort
2. een lagere energierekening
3. een beter milieu en meer brandveiligheid
4. een betere gezondheid
5. een korte terugverdientijd
6. snelheid en gemak
7. behoud van uw woning.

Het hangt van uw persoonlijke woonomstandigheden af of al deze voordelen ook op uw situatie van toepassing zijn.

Besparing door vloerisolatie

Na isolatie van uw vloer gebruikt u per jaar al snel 200 m2 minder gas. Die besparing in energieverbruik ziet u op uw bankrekening in harde euro’s terug: rond de €150 per jaar minder aan stookkosten. Omdat u dan 600 kilo minder CO2 uitstoot, draagt u met vloerisolatie ook nog eens bij aan een beter milieu. Vloerisolatie van een gemiddelde woning kost gemiddeld €1800. U heeft uw investering in vloerisolatie vaak binnen een periode van acht tot tien jaar terugverdiend.

Staar u zelf niet blind op de terugverdientijd van uw investering in vloerisolatie. Want na die terugverdientijd begint vloerisolatie pas echt geld op te leveren. U heeft de kosten dan inmiddels terug, maar de energierekening blijft de hele levensduur van uw vloer(isolatie) laag. 

De kosten en het besparingseffect van vloerisolatie verschillen van woning tot woning. Wees daarom voorzichtig met het kopiëren van vuistregels naar uw eigen situatie. Belangrijke bepalende factoren voor het rendement van vloerisolatie zijn:
• de omvang van de woning
• de vloerconstructie
• wel of geen vloerverwarming.

offerte spouwmuurisolatie

Vloerisolatie met Icynene

Het isoleren van de onderkant van een vloer via de kruipruimte wordt meestal met een PUR-isolatieschuim gedaan. Dit omdat zo’n schuim naden, kieren en openingen volledig opvult. Om hetzelfde naadloze effect met een vast isolatiemateriaal te bereiken, is in een kruipruimte erg ingewikkeld. Denk alleen maar aan het vele leidingwerk en allerlei onregelmatigheden die u onder of tegen de vloer boven een kruipruimte tegen kunt komen. Terwijl de kruipruimte zelf natuurlijk ook geen ideale werkruimte is. Rechtop staan lukt in een kruipruimte meestal niet en gemakkelijk bewegen evenmin. Daarom gebruiken isolatiebedrijven in kruipruimtes graag een isolatiemateriaal dat snel en eenvoudig is aan te brengen.

Icynene is een PUR-schuim dat binnen enkele seconden stolt en uithardt. Omdat het Icynene PUR-schuim wordt aangebracht in vloeibare vorm, komt het schuim in alle naden, kieren en openingen terecht en vormt hierdoor een naadloze isolatielaag tegen de onderkant van uw vloer.

Vloerisolatie met RWF/HFO

Dit is een polyurethaanschuim met een gesloten celstructuur. Dit materiaal is CFK- en HCFK-vrij. Ook tijdens het aanbrengen van RWF/HFO tegen de onderkant van uw vloer komen er geen CFK’s vrij.

RWF/HFO-schuim bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. Beide bestanddelen worden door speciale apparatuur met elkaar vermengd. Het resultaat hiervan is een 100% naadloos isolerende schuim dat in lagen tegen de onderkant van uw vloer wordt gesprayd. Door de hoge vormstabiliteit van RWF/HFO ziet de isolatielaag er na uitharding onder uw vloer strak en netjes uit. RWF/HFO heeft daarnaast een hoge isolatiewaarde, is waterafstotend en brandwerend en kan binnen één dag worden aangebracht.

Subsidie op vloerisolatie

U kunt momenteel gebruikmaken van de ISDE-subsidieregeling. Bij het nemen van één isolatiemaatregel, bijvoorbeeld alleen vloerisolatie, dan komt u in aanmerking voor 5,50 euro isolatiesubsidie per vierkante meter. Combineert u de vloerisolatie met nog een andere isolatiemaatregel? Dan wordt dit subsidiebedrag verdubbeld. U komt dan ( voor de isolatiemaatregel vloerisolatie) aanmerking voor 11 euro subsidie per vierkante meter. 

Wilt u meer weten over vloerisolatie?
Vraag dan een gratis en vrijblijvend isolatieadviesgesprek aan op onze website. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 0548-547616.