Vloerisolatie subsidie 

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Vloerisolatie-subsidie
 

Vloerisolatie met subsidie

Wist u dat u met vloerisolatie al snel honderden euro’s per jaar op uw energiekosten kunt besparen? Na vloerisolatie gebruikt een gemiddelde woning 320 kubieke meter minder gas om de woning warm te houden. Dat komt overeen met een bedrag van rond de 200 euro. In verband met de stijgende energiekosten mag worden verwacht dat dit bedrag de komende jaren hoger wordt.

Kunt u de investering in vloerisolatie momenteel niet overzien? Weet dan dat u subsidie van de overheid krijgt wanneer u deze isolatiemaatregel met nog een andere methode van woningisolatie combineert. Ook in uw provincie. Combineer de vloerisolatie met de isolatie van uw spouw, dak, bodem, zoldervloer, vlieringvloer of ramen. Wanneer u deze maatregelen laat uitvoeren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie, komt u in aanmerking voor subsidie.

offerte spouwmuurisolatie

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt via de kruipruimte de onderkant van de vloer van uw begane grond geïsoleerd. Is uw kruipruimte 50 centimeter of hoger? Dan is vloerisolatie ook in uw geval een snelle en rendabele manier om uw energierekening omlaag te krijgen en het comfort in uw woning omhoog. Wanneer u voor vloerverwarming kiest, is vloerisolatie sowieso nodig om die goed te laten functioneren.

Bij vloerisolatie kunnen o.a. de volgende isolatiematerialen worden toegepast:
• thermoskussens
• platen van kurk
• hout
• vlas
• EPS
• schuim
• glas- of steenwol.

Behalve via de onderkant van uw vloer (dus via de kruipruimte) zijn er nog drie andere manieren van vloerisolatie:
• isolatie van een houten ondervloer
• isolatie bovenop een betonnen ondervloer
• een nieuwe vloer met isolatie.

Vloerisolatie via uw kruipruimte is het eenvoudigst, omdat u dan niets aan uw bestaande vloer hoeft te veranderen en de kruipruimte kunt gebruiken om de isolatie uit te voeren. Omdat daar toch verder niemand komt, hoeft u de isolatie aan de onderkant ook niet netjes af te werken. Het is wel belangrijk dat het isolatiemateriaal strak en netjes wordt aangebracht, zonder (grote) naden of kieren.

Voordelen van vloerisolatie

Vocht en schimmel in uw huis worden vaak veroorzaakt door kou en vocht uit de bodem die via de begane grond en muren verder uw huis intrekken. Door de onderkant van uw vloer via de kruipruimte te isoleren, gaat u vocht- en schimmelvorming tegen. Bovendien krijgt u na vloerisolatie uw huis sneller warm. Zonder vloerisolatie verwarmt u onbedoeld uw kruipruimte mee. De warmte zakt letterlijk door de vloer naar beneden uw kruipruimte in. Het duurt hierdoor niet alleen langer voordat uw vloer lekker warm aanvoelt, maar ook langer voordat uw huis als geheel op temperatuur is.

Vloerisolatie kan u en uw woning de volgende zeven voordelen opleveren:
1. meer comfort
2. een lagere energierekening
3. een beter milieu en meer brandveiligheid
4. een betere gezondheid
5. een korte terugverdientijd
6. snelheid en gemak
7. behoud van uw woning.

Het hangt van uw persoonlijke woonomstandigheden af of al deze voordelen ook op uw situatie van toepassing zijn.

Besparing door vloerisolatie

Na isolatie van uw vloer gebruikt u per jaar al snel 320 m2 minder gas. Die besparing in energieverbruik ziet u op uw bankrekening in harde euro’s terug: rond de €200 per jaar minder aan stookkosten. Omdat u dan 600 kilo minder CO2 uitstoot, draagt u met vloerisolatie ook nog eens bij aan een beter milieu. Vloerisolatie van een gemiddelde woning kost gemiddeld €1800. U heeft uw investering in vloerisolatie vaak binnen een periode van zes tot acht jaar terugverdiend.

Staar u zelf niet blind op de terugverdientijd van uw investering in vloerisolatie. Want na die terugverdientijd begint vloerisolatie pas echt geld op te leveren. U heeft de kosten dan inmiddels terug, maar de energierekening blijft de hele levensduur van uw vloer(isolatie) laag. Neem daarom ook de periode tussen de terugverdientijd en de vervanging van uw vloer in de berekening van het rendement mee.

De kosten en het besparingseffect van vloerisolatie verschillen van woning tot woning. Wees daarom voorzichtig met het kopiëren van vuistregels naar uw eigen situatie. Belangrijke bepalende factoren voor het rendement van vloerisolatie zijn:
• de omvang van de woning
• de vloerconstructie
• wel of geen vloerverwarming.

offerte spouwmuurisolatie

Vloerisolatie met Icynene

Het isoleren van de onderkant van een vloer via de kruipruimte wordt meestal met een isolatieschuim gedaan. Dit omdat zo’n schuim naden, kieren en openingen volledig opvult. Om hetzelfde naadloze effect met een vast isolatiemateriaal te bereiken, is in een kruipruimte erg ingewikkeld. Denk alleen maar aan het vele leidingwerk en allerlei onregelmatigheden die u onder of tegen de vloer boven een kruipruimte tegen kunt komen. Terwijl de kruipruimte zelf natuurlijk ook geen ideale werkruimte is. Rechtop staan lukt in een kruipruimte meestal niet en gemakkelijk bewegen evenmin. Daarom gebruiken isolatiebedrijven in kruipruimtes graag een isolatiemateriaal dat snel en eenvoudig is aan te brengen.

Icynene is een isolatieschuim dat evenals PUR binnen enkele seconden stolt en uithardt. Omdat het Icynene schuim (net als PUR) wordt aangebracht in vloeibare vorm, komt het schuim in alle naden, kieren en openingen terecht en vormt hierdoor een naadloze isolatielaag tegen de onderkant van uw vloer.

Vloerisolatie met RWF/HFO

Een ander alternatief voor traditioneel PUR-schuim is het isolatieschuim RWF/HFO. Dit is een polyurethaanschuim met een gesloten celstructuur. Dit materiaal is CFK- en HCFK-vrij. Ook tijdens het aanbrengen van RWF/HFO tegen de onderkant van uw vloer komen er geen CFK’s vrij.

RWF/HFO-schuim bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. Beide bestanddelen worden door speciale apparatuur met elkaar vermengd. Het resultaat hiervan is een 100% naadloos isolerende schuim dat in lagen tegen de onderkant van uw vloer wordt gesprayd. Door de hoge vormstabiliteit van RWF/HFO ziet de isolatielaag er na uitharding onder uw vloer strak en netjes uit. RWF/HFO heeft daarnaast een hoge isolatiewaarde, is waterafstotend en brandwerend en kan binnen één dag worden aangebracht.

Subsidie op vloerisolatie

U kunt subsidie krijgen op vloerisolatie via de landelijke subsidieregeling voor energiebesparende woningisolatie. Dit is de zogenoemde Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Bent u eigenaar van een woning en is of wordt die woning (na de renovatie) uw hoofdverblijf? Dan kunt u voor isolatiemaatregelen die u na 15 augustus 2019 heeft uitgevoerd SEEH-subsidie krijgen. Dit geldt dus ook voor vloerisolatie.

Zoals bij elke subsidie zijn er ook aan de subsidie op vloerisolatie voorwaarden verbonden. Zo moet u in uw subsidieaanvraag aangeven wat de isolatiewaarde (de zogenoemde Rd-waarde) van de vloerisolatie is. De Rd-waarde van vloerisolatie hangt af van de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal dat aan de onderkant van uw vloer komt. Ook moet u een minimale oppervlakte aan vloer isoleren om voor de SEEH-subsidie in aanmerking te komen. Die minimale oppervlakte verschilt per woningtype.

U moet altijd aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een SEEH-subsidie, dus ook in het geval van vloerisolatie:
• u laat minstens twee isolerende maatregelen uitvoeren
• u bent in het bezit van een geldig burgerservicenummer (BSN)
• de woning is uw eigendom én hoofdverblijf, of wordt uw hoofdverblijf na renovatie
• voor deze woning is nog niet eerder een SEEH-subsidie verstrekt
• u vraagt de subsidie ná uitvoering en betaling van de isolatiemaatregelen aan
• de isolatiemaatregelen zijn ná 15 augustus 2019 uitgevoerd
• de isolatiemaatregelen zijn gericht op de bestaande thermische schil van uw woning; voor isolatie van een aan- of nieuwbouw krijgt u geen subsidie
• de isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd door één of meer deskundige bedrijven met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel in de sectie bouwnijverheid (zoals Plus Isolatie)
• het bedrijf dat u de isolatiemaatregelen laat uitvoeren, moet de zogenoemde SEEH-uitvoerdersformulieren invullen; bij meer bedrijven die de maatregelen uitvoeren, moet elk bedrijf dat formulier voor de maatregel(en) invullen die dat bedrijf heeft uitgevoerd • u bent er als subsidieaanvrager zelf verantwoordelijk voor dat de uitvoerende bedrijven de uitvoerdersformulieren naar waarheid, volledig en leesbaar invullen en ondertekenen.

U krijgt dus geen subsidie op isolatiemaatregelen die u als eigenaar en/of bewoner zelf uitvoert.

Wanneer krijg ik subsidie op vloerisolatie?

U krijgt SEEH-subsidie op vloerisolatie wanneer die een Rd-waarde van 3,5 of hoger oplevert. De minimale vloeroppervlakte die u moet isoleren om de subsidie te krijgen, is per woningtype als volgt:
• vrijstaande woning: minimaal 44 m2
• hoekwoning/twee-onder-een-kapwoning: minimaal 32 m2
• tussenwoning: minimaal 27 m2
• etagewoning: minimaal 20 m2.

Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u rekenen op een subsidie van €11 per m2. Een belangrijke al genoemde voorwaarde is dat u de vloerisolatie combineert met een andere isolatiemaatregel. Voor andere methoden van woningisolatie gelden specifieke subsidievoorwaarden. Raadpleeg de volgende artikelen voor andere isolatiemaatregelen waarvoor u SEEH-subsidie kunt krijgen en de bijbehorende subsidievoorwaarden:
• spouwmuurisolatie
• dakisolatie
• bodemisolatie
• zoldervloerisolatie
• vlieringvloerisolatie
• hoog rendementsglas (HR++ glas)
• triple glas in combinatie met kozijnen (HR+++ glas).

Vraag Plus Isolatie om een vrijblijvend advies voor vloerisolatie. Wacht daar niet te lang mee, want de nieuwe SEEH loopt af op 1 januari 2021. Binnen de huidige SEEH-regeling kunt u maximaal €15.000 subsidie voor isolatie van uw woning krijgen.

offerte spouwmuurisolatie