Welke subsidie is er voor spouwmuur

isolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen

Welke-subsidie-is-er-voor-spouwmuurisolatie
 

Welke subsidie is er voor spouwmuurisolatie?

Uw investering in spouwmuurisolatie verdient u via een lagere energierekening binnen vijf jaar terug. Ook voegt u met spouwmuurisolatie waarde aan uw woning toe. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de prijs die u voor uw woning kunt vragen. Andersom is ook waar: woningen met een laag energielabel en hoge stookkosten worden steeds minder waard. Omdat de eisen aan de energieprestaties van woningen de komende jaren alleen maar toenemen, is een huis met een laag energielabel in de toekomst nagenoeg onverkoopbaar.

Alleen al financieel gezien is een investering in spouwmuurisolatie dus altijd verstandig. En dan hebben we het nog niet eens over de gunstige gevolgen van een goed ge├»soleerd huis voor uw binnenklimaat en het milieu. Daar komt nog eens bij dat spouwmuurisolatie de goedkoopste methode van gevelisolatie is.

Helaas heeft lang niet iedereen het geld voor de voorfinanciering van spouwmuurisolatie op de plank liggen. In combinatie met een verbouwing wordt spouwmuurisolatie vaak gefinancierd via een verhoging van de hypotheek. Vanwege de lage rente is dat momenteel een aantrekkelijke optie.

De subsidies voor spouwmuurisolatie worden de komende jaren naar verwachting verder afgebouwd. Van veel bestaande subsidiepotjes raakt de bodem in zicht en wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Tot en met dit jaar wat er een landelijke subsidie voor spouwmuurisolatie, maar die is inmiddels op. Daar kunt u dus geen aanspraak meer op maken. Maar mogelijk kunt u wel gebruikmaken van een gemeentelijke subsidieregeling, waarover hierna meer.

Vraag direct een subsidiecheck aan!

Gemeentelijke subsidie voor spouwmuurisolatie

Woningeigenaren worden tegemoet gekomen in sommige gemeenten in de kosten van na-isolatie. De bedragen en voorwaarden van een subsidie op woningisolatie verschillen per gemeente. De kans is daarnaast groot dat uw gemeente een dergelijke subsidie niet meer verleent. Hier kunt u snel achter komen door naar de website van uw gemeente te gaan.

Overigens kunt u momenteel sowieso nog profiteren van het lage BTW-tarief van 9 procent op arbeid bij isolatiewerkzaamheden. Dit verlaagde BTW-tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten voor de plaatsing van het isolatiemateriaal. En dus niet op het hierbij toegepaste isolatiemateriaal of op andere werkzaamheden die met de isolatie worden gecombineerd, zoals breekwerk. Verder geldt het verlaagde BTW-tarief alleen wanneer de isolatie wordt uitgevoerd door een erkend isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, of het verlaagde BTW-tarief is het van belang om in contact te komen met een erkend isolatiebedrijf. Plus Isolatie is gecertificeerd lid van SKG-IKOB en lid van VENIN. Dit een landelijke brancheorganisatie van isolatiebedrijven. Graag komen we bij u langs om te kijken hoe wij u verder kunnen helpen.

Vraag direct een subsidiecheck aan!