Welke subsidie is er voor spouwmuur

isolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Welke-subsidie-is-er-voor-spouwmuurisolatie
 

Welke subsidie is er voor spouwmuurisolatie?

Uw investering in spouwmuurisolatie verdient u via een lagere energierekening binnen vijf jaar terug. Ook voegt u met spouwmuurisolatie waarde aan uw woning toe. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de prijs die u voor uw woning kunt vragen. Andersom is ook waar: woningen met een laag energielabel en hoge stookkosten worden steeds minder waard. Omdat de eisen aan de energieprestaties van woningen de komende jaren alleen maar toenemen, is een huis met een laag energielabel in de toekomst nagenoeg onverkoopbaar.

Alleen al financieel gezien is een investering in spouwmuurisolatie dus altijd verstandig. En dan hebben we het nog niet eens over de gunstige gevolgen van een goed ge├»soleerd huis voor uw binnenklimaat en het milieu. Daar komt nog eens bij dat spouwmuurisolatie de goedkoopste methode van gevelisolatie is.

Helaas heeft lang niet iedereen het geld voor de voorfinanciering van spouwmuurisolatie op de plank liggen. In combinatie met een verbouwing wordt spouwmuurisolatie vaak gefinancierd via een verhoging van de hypotheek. Vanwege de lage rente is dat momenteel een aantrekkelijke optie.

offerte spouwmuurisolatie

Landelijke subsidie voor spouwmuurisolatie

Vanaf 1 januari 2022 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor onder andere spouwmuurisolatie. Hierdoor is het voor een eigenaar-bewoner erg interessant om over te gaan tot spouwmuurisolatie. De totale hoogte van de subsidie wordt voornamelijk bepaald door het aantal te isoleren vierkante meters. Dit kan dus per woning verschillen.  

Vraag direct een subsidiecheck aan!

Gemeentelijke subsidie voor spouwmuurisolatie

Woningeigenaren worden tegemoet gekomen in sommige gemeenten in de kosten van na-isolatie. De bedragen en voorwaarden van een subsidie op woningisolatie verschillen per gemeente. De kans is daarnaast groot dat uw gemeente een dergelijke subsidie niet meer verleent. Hier kunt u snel achter komen door naar de website van uw gemeente te gaan.

Overigens kunt u momenteel sowieso nog profiteren van het lage BTW-tarief van 9 procent op arbeid bij isolatiewerkzaamheden. Dit verlaagde BTW-tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten voor de plaatsing van het isolatiemateriaal. En dus niet op het hierbij toegepaste isolatiemateriaal of op andere werkzaamheden die met de isolatie worden gecombineerd, zoals breekwerk. Verder geldt het verlaagde BTW-tarief alleen wanneer de isolatie wordt uitgevoerd door een erkend isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, of het verlaagde BTW-tarief is het van belang om in contact te komen met een erkend isolatiebedrijf. Plus Isolatie is gecertificeerd lid van SKG-IKOB en lid van VENIN. Dit een landelijke brancheorganisatie van isolatiebedrijven. Graag komen we bij u langs om te kijken hoe wij u verder kunnen helpen.

Vraag direct een subsidiecheck aan!